Bel ons op +31 571 275697
  • Zuivelhoeve - rechthoek 3
  • Zuivelhoeve - rechthoek 1
  • Zuivelhoeve - rechthoek 2
  • Zuivelhoeve - vierkant 4
  • 2012-12-13 005kopie 06
  • 2012-12-13 006 stedenbouwkopie 07
  • 09_09013_nieuw schets 08
  • 09013_08_0 09

De Zuivelhoeve mag uiteindelijk uitbreiden!

De Raad van State heeft de Zuivelhoeve gelijk gegeven inzake de bestemmingsplanprocedure die ruim 7 jaar heeft geduurd.

Het plan voor de uitbreiding, ontworpen door Bessels architekten & ingenieurs i.s.m. Adviesbureau Eelerwoude voldoet aan alle eisen met betrekking tot de landschappelijke inpassing.
Voor de architect was het uitgangspunt dat de nieuwbouw zou opgaan in het landschap. Er is ontworpen vanuit omgekeerd perspectief: van lang, breed en groot aan de bovenzijde van het gebouw naar korter en smaller aan de onderzijde.

Deze fabriek is 5 generaties geleden ontstaan vanuit het boerenambacht en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een zeer moderne fabriek. Van vroeger uit altijd op dezelfde plek. Generaties lang is op respectvolle wijze met het landschap omgegaan dat mede hierdoor is ontstaan. Vandaag is iedereen trots op dit Twentse landschap. Met de uitbreiding gaan we uiterst zorgvuldig om met dit landschap en oude relicten, zoals de spoorbaan. Deze spoorbaan wordt weer zichtbaar gemaakt in het plan.

Door het gebouw in te pakken in vergrijzend eikenhout ontstaat het beeld van een historisch gebouw dat op termijn volledig opgaat in het Twentse landschap. Een win-winsituatie voor alle partijen.
Bij de start van het project is nauw samengewerkt met landschapsarchitecten, ecologen en biologen.

Download: De Zuivelhoeve in Meat & Co
Download: Landschappelijke inpassing Zuivelhoeve

0

We love to hear from our customers on how we’re doing.