Bel ons op +31 571 275697

  Exacte maatvoering is een belangrijk aspect in zowel het ontwerp- als het uitvoeringsproces. Bij uitbreidings- of verbouwplannen kunnen fouten ontstaan wanneer goede onderleggers (gedetailleerde tekeningen en duidelijke maatvoering) van het bestaande gebouw ontbreken. Om deze faalkosten te voorkomen is het noodzakelijk te beschikken over nauwkeurige meetgegevens. Opnieuw inmeten is dan de enige optie.

  Bessels meet gebouwen, installaties en andere objecten vaak digitaal in met behulp van een 3D laserscanner. Op deze wijze kan de werkelijk gebouwde situatie (as built-situatie) nauwkeurig in beeld worden gebracht door gebruik te maken van de laserstraal en de reflecties ervan op een object. Zo ontstaat een verzameling referentiepunten met een enorme hoeveelheid coördinaten, de puntenwolk (point cloud).

  Onze bouwkundig modelleurs zijn in staat met behulp van deze puntenwolken volledige as-built 3D-modellen te maken van complexe bestaande gebouwen. Door de toepassing van BIM (Building Information Modeling) kunnen betrokken partijen gebruik maken van hetzelfde digitale 3D gebouwmodel, zodat iedereen met dezelfde data werkt. Ook behoren visualisaties, video animaties en virtuele rondleidingen tot de mogelijkheden. Een betere afstemming, een grotere foutdetectie en tijdwinst zijn de belangrijkste resultaten van deze 3D-aanpak.

   

  [uwkmyoutube 1]1iHVH5oyphw[/uwkmyoutube]

  0

  We love to hear from our customers on how we’re doing.