Bel ons op +31 571 275697
  • Palfinger-02
  • Palfinger-03
  • Palfinger-04
  • Palfinger-05

Een opvallend rustpunt binnen de verscheidenheid aan gebouwen die al aanwezig is in de omgeving. Zo kunnen we de nieuwe huisvesting van Palfinger in Barneveld het best omschrijven.

Palfinger Marine Netherlands BV is onderdeel van het Oostenrijkse Palfinger Marine, een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van hydraulische kranen en Davit-systems voor de scheepsbouw en de offshore industrie.

De nieuwbouw in Barneveld omvat een bedrijfshal van 3600 m2 en 1600 m2 aan kantoorruimte. De hal wordt 18 m hoog en wordt voorzien van loopkranen en kolomkranen. Het gebouw vormt duidelijk een eenheid door hoogte, materiaal en kleur gelijk te houden. Het kantoorvolume is aanwijsbaar anders omdat deze door de horizontale raamstroken lijkt opgedeeld in 4 horizontale delen. Een duidelijk onderscheid dus tussen de gesloten hal en de meer transparante kantoorgevels. Een gebouw dat aan alle zijden herkenbaar is door de rustige, sobere, vormgeving, maar gelijktijdig aan alle zijden anders wordt ervaren. Hierdoor is het gebouw tijdloos.

De medewerkers hebben zowel in zitpositie als staand goed zicht naar buiten. Bovendien is er voorzien in ruime groenstroken op het terrein. Het gebouwconcept wordt vergaand geoptimaliseerd door duurzame ontwerpkeuzes.
De ambitie is het GPR-certificaat 8.0.

0

We love to hear from our customers on how we’re doing.