Bel ons op +31 571 275697
  • 0556_00a 01
  • 0556_00_0 02
  • 04a_EDB 03
  • 0556_02 04
  • 0556_07b 05
  • 01 06
  • 0556_04-a_0 07
  • 0556_06 08

Herontwikkeling met behoud van historische waarden van voormalige Bioscoop EDB naar modewinkel The Sting.

Een problematische opdracht: het betreft een Monument met als archeologisch interessante ondergrond een Vikingwal. Dit houdt in: niet opnieuw funderen c.q. ontgraven. Bessels architekten & ingenieurs kwam met de volgende aanpak: sloop de 45 cm dikke muren en breng een vederlichte constructie aan. Door gedeeltelijke sloop en herbouw van het gebouw in deze lichte constructie, was het mogelijk een 2e verdieping aan te brengen. Dit met behoud van alle monumentale elementen wat betreft gebouw en ondergrond. De realisatie van dit pand voldoet als eerste in de gemeente Deventer aan het verdrag van Valletta, dat de omgang met het historisch bodemarchief regelt. De gemeente Deventer prijst deze aanpak van Bessels in haar Nieuwsbrief Monumenten & Archeologie. Zie hiernaast.

Genomineerd voor de Ecola Award.

Download: Nominatie Ecola Award
Download: Nieuwsbrief Monumenten en Archeologie gemeente Deventer

0

We love to hear from our customers on how we’re doing.