Bel ons op +31 571 275697
  • Duurzaam vrieshuis Aviko Breeam Outstanding
  • Duurzaam vrieshuis Aviko Breeam Outstanding
  • Duurzaam vrieshuis Aviko Breeam Outstanding
  • Duurzaam vrieshuis Aviko Breeam Outstanding

Voor Aviko in Steenderen is de huidige opslagcapaciteit voor diepvriesproducten te beperkt. In Steenderen geproduceerde diepvriesproducten worden nu nog opgeslagen op verschillende locaties in Nederland. Om de efficiency te verbeteren en onnodig transport met daarmee samenhangende milieubelasting te voorkomen is besloten tot de bouw van een nieuw zeer duurzaam vrieshuis.

Dit nieuwe vrieshuis bestaat straks uit 9.000 m2 opslag en 400 m2 kantoren en heeft een scala van duurzame ontwerpmaatregelen. Zo wordt het vrieshuis energiezuinig door hoogbouw, automatisering en zuinige apparatuur. Zonnepanelen op het vrieshuis wekken energie op. Waterbesparende maatregelen worden doorgevoerd en zowel warme als koude restwarmte zal worden benut voor kantoorklimatisering. Er worden ook maatregelen genomen voor duurzaam medegebruik van de locatie op de nieuw aangelegde wadi’s door vleermuizen, vogels en insecten.

VDR Bouwgroep zal de nieuwbouw realiseren.

Het ontwerpcertificaat “BREEAM-NL Outstanding” is toegekend (5 sterren); de hoogste score van vijf mogelijke beoordelingskwalificaties.
Klik hier voor het certificaat
Klik hier voor het persbericht

0

We love to hear from our customers on how we’re doing.