Bel ons op +31 571 275697
  • De Deel Emmeloord
  • De Deel Emmeloord
  • De Deel Emmeloord
  • De Deel Emmeloord
  • De Deel Emmeloord

Het multifunctionele complex, ‘De Deelstaete’, maakt onderdeel uit van het Open Plan Proces voor de volledige transitie van het stadshart van Emmeloord.
Bessels architekten & ingenieurs heeft een plan ontwikkeld waarin horeca-activiteiten historisch met elkaar worden verbonden, het plein een afspiegeling is van de 24-uurs economie en het complex kan acteren op de scheiding van plein en park.

Het 3.200 m2 tellende complex, verdeeld over 4 bouwlagen, bestaat op de begane grond uit horeca met daarboven kantoorunits, een atrium met een semiopenbare ontmoetingsplek en luxe appartementen. Op de bovenste verdieping kunnen nog 2 penthouses gerealiseerd worden. Het complex, het park en De Deel is als totaalconcept ontwikkeld. Hierdoor wordt bestaand en nieuw in elkaar verweven en wordt een onsamenhangend geheel vermeden.
De Deelstaete wordt circulair gebouwd met herbruikbare grondstoffen. Daarbij kent het geen gasaansluiting, beschikt het over een helofytenfilter voor het natuurlijk reinigen van afvalwater en wordt restwarmte uit het atrium gebruikt voor verwarming van de appartementen.

De Deelstaete is horizontaal geleed middels betonnen banden. Hiertussen zijn glasstroken en metselwerk accenten aangebracht. De scheiding tussen de horeca en appartementen wordt gemarkeerd door de sgraffito kunstbanden uit het huidige Sinke gebouw. Hiermee wordt op circulaire wijze de historie teruggebracht. De horeca beschikt over een groot winterterras. In de ontwerpvisie is uitgegaan van een ‘zebrapad-patroon’ in de bestrating om de economische activiteiten aan De Deel met elkaar te verbinden. Net zoals dit het geval was bij het voormalige -op deze locatie aanwezige- Landbouwhuis.

 

 

 

0

We love to hear from our customers on how we’re doing.